180 Kern&Sohn

Peste 250 de ani de fabricație de balanțe în familia Sauter, 180 de ani de Kern & Sohn…

Este foarte rar să găsești o companie cu o tradiție comparabil de lungă. Virtuțile precum competența și calitatea meșteșugărească, dar și lovituri ale destinului, care creează un scenariu captivant de-a lungul decadelor. Și pentru noi a fost la fel. Destinul companiei noastre a atârnat de un fir de păr în mai mult de o ocazie. De mai multe ori, o moarte prematură în familia Sauter a zguduit succesiunea companiei.
Pentru o generație, omul după care compania noastră a fost numită – Gottlieb Kern a intervenit chiar el. Astfel a fost creată marca KERN în 1844, iar succesorul său, Consilierul Comercial Albert Sauter, fie nu a putut, fie nu a vrut să o schimbe.

În ciuda tuturor suișurilor și coborâșurilor, fabricația de balanțe a menținut un curs stabil – peste 250 de ani. Pe plan mondial, am putut găsi doar o altă familie care, ca noi, a fost continuu implicată în fabricația de balanțe pentru o perioadă atât de lungă.

Chiar și la nivel mondial, nu am putut găsi niciun atelier sau companie care, ca noi, să fabrice balanțe de precizie în mod continuu de 250 de ani.